UPDATE! Nicuşor Constantinescu s-a opus ridicării din faţa sediului CJ de către procurorii DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat miercuri, de procurorii DNA, din faţa sediului CJ, pentru a fi dus la audieri, cu mandat, după ce a fost citat de două ori şi a refuzat să se prezinte. Potrivit imaginilor filmate de un amator – ulterior s-a dovedit că era un consilier al lui Constantinescu – şi difuzate de Realitatea TV, gardienii publici, la ordinul lui, au blocat maşina Poliţiei şi nu au lăsat-o să plece preţ de câteva minute.

UPDATE ora 16.00: DNA anunţă că Serviciul teritorial Constanţa a declanşat urmărirea penală împotriva lui Nicuşor Constantinescu, în două dosare, pentru 6 infracţiuni de abuz în serviciu. El a efectuat plăţi ilegale de peste 23 milioane de lei (peste 5 mil. euro) către cluburi sportive, Direcţia de Drumuri Constanţa, plantări de pomi etc.. 

Procurorii s-au legitimat şi l-au invitat ferm pe Constantinescu să urce în maşină. Vehiculul a fost urmărit apoi de mai mulţi apropiaţi ai preşedintelui CJ, până la sediul DNA – Serviciul teritorial Constanţa.

Acest detaliu demonstrează forţa pe care baronii locali o au în teritoriu: ei îşi transformă oamenii de ordine – gardienii plătiţi din banii publici – în propriii bodyguarzi.

După o oră şi jumătate de audiere, Nicuşor Constantinescu a fost lăsat să plece, dar are interdicţie să părăsească ţara. El este învinuit de abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare, dar vom afla în curând învinuirile exacte şi dacă s-a declanşat urmărirea penală împotriva lui. Preşedintele CJ Constanţa ar fi dispus efectuarea unor achiziţii publice ilegale, plăţile pentru ele fiind făcute tot împotriva prevederilor legale.

Faptul că a încercat să se opună ridicării din faţa sediului CJ şi că a refuzat să se prezinte la DNA, în urma citaţiilor, îl poate afecta dacă va ajunge în faţa justiţiei.

El a mai avut un dosar similar, în care Tribunalul Constanţa l-a achitat.

Nicuşor Constantinescu a devenit “vedetă” tv în 2006, când, băut, a adormit la volan într-o intersecţie din municipiul Constanţa, fiind filmat de televiziuni. Dosarul a fost muşamalizat, iar presa locală a arătat că toţi cei 8 poliţişti care l-au “deranjat” – a fost nevoie să i se spargă geamul maşinii pentru a fi trezit, deoarece bloca traficul rutier – au avut de suferit.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.