Nicuşor Constantinescu va fi ARESTAT. Sentinţă DEFINITIVĂ

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi, definitiv, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce Tribunalul Bucureşti luase aceeaşi decizie dar a fost contestată de avocaţii inculpatului. Acesta a fost filmat în timp ce fuma şi se plimba în New York, în timp ce apărătorii săi au adus documente medicale în care se arăta că acesta a fost operat de cancer la prostată şi nu se poate deplasa.  

Urmează declanşarea tuturor procedurilor de aducere în ţară a inculpatului: va fi dat în urmărire internaţională, apoi pe umele lui va fi emis un mandat de extrădare.

Nicuşor Constantinescu va putea însă contesta mandatul de extrădare, având în vedere situaţia sa medicală şi faptul că arestarea sa nu va surveni după o sentinţă definitivă la judecarea procesului, ci mandatul este pentru arestare preventivă.

Este de aşteptat însă ca baronul PSD să nu accepte prea uşor să vină în ţară pentru a intra pur şi simplu după gratii, fie şi în arest preventiv.

Problema este că nimeni nu ştie dacă Nicuşor Constantinescu a fost într-adevăr operat în SUA. Avocaţii baronului au depus la instanţă mai multe documente de la medici, dar judecătorii nu consideră că acestea ar fi autentice.

De altfel, şi magistraţii Tribunalului Bucureşti au considerat acelaşi lucru când au emis – până acum de două ori – mandat de arestare a baronului.

În motivarea primei sentinţe, magistraţii au arătat că președintele CJ Constanța a încălcat cu rea-credință obligația de a nu părăsi țara şi poate fi tratat într-un spital din România.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.