Ofiter judiciar din Constanta, arestat pentru coruptie

Priboianu Ionut Adrian, ofiter de politie judiciara in cadrul IPJ Constanta, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a fost prins in flagrant vineri si arestat sambata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciu teritorial Constanta, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale rezulta ca, in perioada 3 – 14 mai a.c., inculpatul a pretins 10.000 euro atat direct, cat si prin intermediar, de la administratorul unei societati comerciale – care l-a si denuntat. Suma a fost majorata ulterior la 50.000 euro si, in final, negociata la 25.000 euro, in schimbul careia ofiterul se angaja sa intervina pe langa sefii sai ierarhici pentru clasarea unei lucrari ce avea ca obiect verificarea activitatii societatii.

“De asemenea, in perioada 14 mai – 15 iunie 2012, inculpatul Priboianu Ionut – Adrian, prevalandu-se de calitatea sa, a pretins de la aceiasi denuntatori remiterea unei alte sume de bani, negociata in final la nivelul a 4.000 euro, pentru a interveni pe langa un alt ofiter de politie judiciara din cadrul aceluiasi serviciu al IJP Constanta, caruia ii fusese repartizata spre solutionare lucrarea privind verificarea activitatii societatii comerciale administrate de unul dintre denuntatori, astfel incat lucrarea sa fie clasata”, informeaza DNA.

Vineri, Priboianu a primit de la denuntator 4.000 euro, iar procurorii anticoruptie l-au prins in flagrant delict. Dupa audiere, sambata s-a dispus retinerea lui pentru 24 de ore, iar Curtea de Apel Constanta a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul DGIPI si DGA Constanta.

”Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, precizeaza DNA in comunicatul remis.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.