UPDATE 4! Omul de afaceri C-tin Bădescu şi 6 complici, arestaţi pentru evaziune de 12 mil. euro

Prosperul om de afaceri din Drobeta-Turnu Severin, Constantin Bădescu, a fost reţinut, joi noapte, de procurorii DIICOT, alături de alte 6 persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro. Joi dimineaţă au avut loc 25 de percheziţii la locuinţa lui Bădescu şi la firmele lui din judeţ, iar 15 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Mehedinţi. Omul de afaceri s-a aflat printre ultimii ajunşi în faţa procurorilor, înaintea sa fiind reţinuţi angajaţi ai firmelor sale şi 3 persoane din Strehaia. Audierile s-au finalizat în cursul nopţii, iar toţi cei reţinuţi de anchetatori pentru 24 de ore sunt prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 21 noiembrie 2013: Bădescu a fost audiat din nou, la sediul DIICOT Mehedinţi, într-un alt caz de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Mai mulţi oameni de afaceri constituiţi în gruparea infracţională din care făcea şi el parte au fost reţinuţi.

UPDATE 29 decembrie: Curtea de Apel Craiova a respins cererea  de prelungire cu încă 29 de zile a măsurii de arest preventiv. Magistraţii Tribunalul Mehedinţi deciseseră şi ei acelaşi lucru, dar procurorii DIICOT au declarat recurs. Însă până acum, timp de 2 luni, Curtea de Apel Craiova a respins mai multe cereri de liberare sub control judiciar ori sub cauţiune a milionarului în euro severinean, încuviinţate de judecătorii magistraţii Tribunalului Mehedinţi.

UPDATE 29 noiembrie: Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit lui Bădescu, prin decizie a judecătorilor Tribunalului Drobeta-Turnu Severin.

UPDATE 3 noiembrie: Tribunalul Mehedinţi a decis arestarea preventivă a lui Bădescu, iar acesta s-a predat la arestul IPJ Mehedinţi.

Omul de afaceri a refuzat să facă declaraţii la ieşirea de la audieri, când a fost dus în arestul Poliţiei, dar avocatul său a susţinut că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

“Există relaţii de afaceri între societăţile domnului Bădescu şi alte societăţi din judeţele limitrofe, relaţii care sunt perfect legale. Anumite relaţii comerciale sunt considerate ireale. După părerea noastră toate acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate”, a spus Sorin Crudiu, avocatul lui Constantin Bădescu.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi se arată că în perioada 2009 – 2012 persoanele vizate de cele 25 de percheziţii desfăşurate joi dimineaţă la locuinţele mai multor persoane din Drobeta-Turnu Severin, Strehaia şi Satu Mare şi la sediile societăţilor comerciale deţinute de aceştia, s-au constituit într-un grup infracţional organizat.

Gruparea avea ca scop emiterea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Anchetatorii precizează că membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.