Oprescu l-a suspendat din funcţie pe Mădălin Dumitru

Reţinut astăzi de procurorii DNA şi dus încătuşat la arestul Poliţiei Capitalei, Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice dar şi mâna dreaptă a primarului general Sorin Oprescu, a fost suspendat din funcţie la câteva ore de la emiterea acuzaţiilor de către DNA. Nici edilul şef nu scapă aşa uşor, chiar dacă nu va fi acuzat de nimic, el urmând a fi audiat la DNA (dacă nu o fi fost chenat deja). 

“Urmare a comunicatului DNA, Primăria Municipiului Bucureşti procedează în conformitate cu legislaţia în vigoare, în sensul suspendării raportului de muncă al domnului Mădălin Dumitru, director general al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice, pe durata reţinerii”, anunţă PMB.

“În perioada suspendării raportului de muncă, directorii executivi ai Direcţiei Utilităţi şi ai Direcţiei Transporturi, din cadrul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice, vor prelua atribuţiile şi competenţele lui Mădălin Dumitru, în funcţie de specificul activităţii lor”, precizează PMB.

Potrivit procurorilor anticorupţie, şeful Direcţiei Infrastructură din PMB, Mădălin Dumitru, a luat mită două maşini de lux, 50.000 de euro şi 9.000 de lei, de la două firme, pentru a le obţine lucrări în subcontractare şi a recepţionat lucrări neefectuate la Pasajul Băneasa, decontând în plus 701 metri de parapet.

Incompatibil, pentru că şi-a administrat firmele

De asemenea, anchetatorii arată că acesta a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia din administraţia publică.

Astfel, după numirea în funcţia de director al Direcţiei Infrastructură, Mădălin Dumitru a continuat să administreze societăţile Precon SRL şi Magistral SRL “atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora”.

6 capete de acuzare

Împotriva lui Dumitru au fost formulate 6 capete de acuzare:

– fals în declaraţii (3 acte materiale)

– efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia

– participaţie improprie la delapidare – în formă continuată

– luare de mită

– abuz în serviciu

– 3 infracţiuni de trafic de influenţă.

În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Aceasta înseamnă că există interceptări telefonice şi ambientale (înregistrări audio şi video).

Averea ascunsă

Totodată, potrivit procurorilor, în declaraţia de avere din 4 noiembrie 2010, Dumitru nu a trecut venituri de 90.200 de lei obţinute din cesionarea părţilor sociale la SC Magistral SRL, al cărei reprezentant era.

De asemenea, în declaraţia de avere din 10 iunie 2013, şeful Investiţiilor din PMB nu a declarat veniturile obţinute din închirierea unui imobil din oraşul Voluntari, respectiv 1.850 de euro pe lună, pentru anul 2012 fiind vorba de 5.500 de euro, iar pentru perioada ianuarie – iulie 2013, de alţi 11.100 de euro.

În aceeaşi declaraţie de avere din 2013, Mădălin Dumitru a declarat în fals venituri de 500.000 de lei şi 150.000 de euro, obţinute ca urmare a încheierii a 3 antecontracte de vânzare-cumpărare şi nu a declarat 8 ceasuri, printre care şi Longines sau Montblanc.

Potrivit acestei ultime declaraţii de avere, familia Dumitru deţine:

– două terenuri intravilane, unul în judeţul Dâmboviţa (500 mp), cumpărat în 2003, şi altul în Bucureşti (220 mop), cumpărat în 2004

– 3 apartamente în Bucureşti, de 42, 45 şi 65 mp, cumpărate în 1996, 2006 şi 2007

– două case de locuit, de 200 şi, respectiv, 240 mp, în Capitală şi Ilfov, cumpărate în 2006 şi 2002

– un spaţiu comercial de 1.000 mp, în Dâmboviţa, cumpărat în anul 1996.

Mădălin Dumitru a menţionat în declaraţia de avere că are datorii de 270.000 de euro şi, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente în 2036 şi 2031, precum şi de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.

Împreună cu soţia, angajaţi de lux la stat

Dumitru a încasat în 2012 – anul fiscal anterior declaraţiei de avere -, 30.400 de lei în baza contractului de muncă de la Primăria Capitalei.

Soţia acestuia, Cristina Georgeta, a obţinut, tot din salariul de la stat – ea fiind şef de serviciu la Direcția Afaceri Europene și Relații Internaționale (DAERI) din cadrul MAI – venituri de 30.000 de lei.

Fiecare dintre soţii Dumitru a menţionat în declaraţia de avere şi veniturile din alte surse, respectiv 3 antecontracte de vânzare în urma cărora au încasat 150.000 de euro şi 500.000 de lei.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.