OSCAR DOWNSTREAM Adaptare la nevoile clientului

3_od_statii_incintaOscar Downstream vine in ajutorul companiilor de transport cu solutii si consultanta pentru optimizarea consumului si a furnizarii de carburant in functie de necesitatile regionale si nationale ale clientilor sai, de specificul activitatii de transport desfasurate si a structurii activitatii de logistica a acestora.

Solutiile integrate oferite au fost gandite astfel incat clientii sa beneficieze in permanenta de o intreaga gama de servicii adaptate nevoilor specifice industriei, de preturi competitive pentru carburant si o calitate optima a acestuia.

Reteaua de statii Oscar Downstream – DIESELpoint Access

DIESELpoint Access, retea de peste 30 de statii de carburant, cu acces prin card personalizat, a fost construita in mod special pentru a acoperi nevoile transportatorilor nationali si internationali, ce pot gasi pe rutele de transport puncte de alimentare bine pozitionate, si a celor locali, carora le sunt suficiente unul sau doua puncte de alimentare la un pret competitiv pentru derularea activitatii in conditii optime. Dorinta de a fi permanent adaptati la nevoile clientilor a dus la dezvoltarea unui nou sistem de carduri si cresterea retelei, prin deschiderea a trei puncte noi de alimentare si introducerea unui nou concept de statie, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei si a apropierii de client.

Sistemul de carduri Oscar Downstream

Cardurile de credit Oscar Downstream ofera beneficiul unei facturari si al unui termen de plata flexibil, realizandu-se, astfel, gestionarea eficienta a cheltuielilor si optimizarea cash-flow-ului. Cardurile de debit Oscar Downstream ofera, pe langa avantajele cardurilor de credit, si un pret avantajos al combustibilului pentru plata in avans. Clientul beneficiaza de un pachet de servicii personalizat in functie de consum, avand la baza un sistem de creditare flexibil, termene de plata, conditii de livrare adaptate nevoilor clientului si acces la aplicatia online. De asemenea, are avantajul unei acoperiri nationale si al unei accesibilitati sporite, statiile fiind amplasate pe principalele rute de transport. Printre alte avantaje se numara optimizarea consumului, prin controlul foarte exact al alimentarilor si prin verificarea cu rigurozitate a datelor pentru validarea tranzactiilor inainte de fiecare alimentare si un centru de suport non-stop. Echipa de profesionisti in vanzari si logistica ofera permanent suport si consultanta in vederea alegerii unor solutii adaptate specificului fiecarei afaceri.

DIESELpoint, statii de incinta

Sistemul statiilor de incinta, introdus in premiera pe piata romaneasca in 2004 de catre Oscar Downstream, a fost rapid adoptat de catre clientii din diverse industrii. In prezent, se numara nu mai putin de 1.100 de astfel de puncte la nivel national. Alimentarea prin statii de incinta se preteaza oricarui domeniu de activitate ce presupune ca traseele mijloacelor de transport sa aiba ca punct de plecare, sosire sau tranzitare, locul unde este amplasata statia de incinta. Principalele avantaje de care beneficiaza clientii statiilor de incinta DIESELpoint sunt costurile efective mult mai scazute cu carburantul si posibilitatea administrarii proprii a consumului de carburant prin intermediul sistemului de gestiune integrat in acest serviciu.

Lant de distributie complet integrat

Pe fondul unei strategii pe 5 ani bine gandite, s-a inceput in 2013 cresterea retelei proprii de distributie de produse petroliere si a capacitatilor de stocare la nivel national. Distributia de produse petroliere este sustinuta in prezent de o retea de 7 depozite si o flota de 40 de autocisterne de ultima generatie. Doua noi depozite proprii se vor deschide anul acesta, pentru a ajunge, in 2016, la 6 depozite noi, din care 4 construite de la zero, si o capacitate totala proprie de depozitare de aproximativ 50.000 mc. Atat depozitul de la Sercaia (Brasov), cat si cel de la Arad sunt dezvoltate si prevazute pentru a sustine depozitarea de benzina, un produs noi in portofoliul Oscar. Totalul investitiei pe fiecare depozit este de peste 5 milioane euro, din care aproximativ 2 milioane euro reprezinta costul tehnologiei incorporate. S-a acordat o mare atentie detaliilor tehnice, depozitul beneficiind de tehnologie de ultima generatie, procese automatizate, precum si instalatii de aditivare. Noile depozite vor reprezenta atat un punct logistic pentru aprovizionarea statiilor proprii Oscar, cat si a clientilor, asigurand o crestere echilibrata a acoperirii la nivel national si sustinerea conceptului de lant logistic integrat.

Carte de vizita Oscar Downstream

Un brand romanesc ce urmareste sa influenteze pozitiv mediul economic, prin sustinerea unor produse si servicii de calitate, avand in portofoliu distributia de motorina pe toate canalele, completata de lubrifianti si produse petrochimice. Cu o cifra de afaceri de 429 milioane euro, 320 angajati si o crestere semnificativa a vanzarilor de motorina, Oscar Downstream a fost pozitionata pentru activitatea din 2014 pe locul 5 in topul furnizorilor de carburanti din Romania, fiind singura companie din top 5 fara unitate de productie, pe locul 20 in clasamentul celor mai mari 500 importatori, pe locul 15 in topul celor mai mari companii active in sectorul energetic in Romania. Activitatea este in crestere, cu un volum comercializat de 2 milioane tone de produse petroliere in ultimii 5 ani si un volum de 400.000 tone de motorina in 2014. Pentru 2015, Oscar estimeaza o crestere de aproximativ 10% a vanzarilor de carburanti. Clientii din zona de transport si logistica reprezinta un procent important, acestia fiind abordati pe 3 canale importante de vanzare: card de carburant prin statiile DIESELpoint Access, statii de incinta DIESELpoint si vrac. Pe zona de carduri, statiile Oscar accepta, pe langa cardurile proprii, si carduri ale partenerilor DKW si Eurowag.

Baza logistica Oscar Downstream

– 7 depozite (Bucuresti, Oradea, Craiova, Constanta, Onesti, Brasov, Arad);

– in a doua jumatate a lui 2015, finalizarea a doua noi depozite proprii, construite de la zero: unul in Ocna Mures si celalalt in Nordul Moldovei;

– 40 autocisterne de ultima generatie.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.