UPDATE! Patronul Axis, arestat pentru evaziune

Andrei Ionuţ Rudeanu, patronul Axis şi ginerele lui Vasile Blaga, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în această seară, prin decizia Tribunalului București, în dosarul evaziunii fiscale de 600.000 de euro comisă prin intermediul firmei sale Axis Corporate Security. 

UPDATE 17 septembrie: Rudeanu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, la Tribunalul Bucureşti, acuzat că a înregistrat în contabilitatea firmei sale achiziţii fictive de bunuri şi prestări servicii, prejudiciul produs statului, fiind de 646.139 de euro.

În acelaşi dosar, va ajunge în faţa judecătorilor şi Laurenţiu Marin Ciucă pentru complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, Rudeanu a înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă.

“Inculpatul Rudeanu Ioan Andrei, în calitate de aociat şi administrator al SC ACS SRL, în perioada ianuarie 2010 – mai 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de bunuri/ prestări servicii (161 de acte materiale), provenind de la un număr de nouă societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Anchetatorii susţin că Laurenţiu Marin Ciucă a emis pe 11 noiembrie 2011 o factură fiscală care atesta o livrare fictivă de materiale promoţionale în valoare totală de 100.000 de lei plus TVA în cuantum de 24.000 de lei, în baza căreia firma lui Rudeanu şi-a diminuat impozitul pe profit, TVA de plată şi impozitul pe dividente, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 59.840 lei (echivalentul a 13.261 euro).

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme aparţinând lui Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security, până la concureţa sumei de 2.805.773 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 septembrie la Tribunalul Bucureşti.

Rudeanu a fost reținut aseară de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, după mai multe ore de audieri. Şi alte persoane au fost aduse cu mandat la sediul Parchetului CAB, însă numai Ionuţ Rudeanu a fost reţinut.

Anchetatorii au descins ieri dimineaţă la sediul firmei sale de pază și protecție Axis Corporate Security, Rudeanu fiind apoi ridicat cu mascaţii şi adus la audieri.

Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit din 2008 cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina. Peste un an, ginerele lui Blaga a înfiinţat împreună cu mama sa firma Axis, care a încheiat numeroase contracte cu statul – cele mai multe cu CNADNR -, obţinând performanţe neaşteptate în plină criză economică.

Magda SEVERIN

Sursă foto: Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.