Patru profesori, prinsi cu mita la BAC

Patru profesori din judetul Ialomita au fost retinuti de procurorii anticoruptie, miercuri, pentru luare de mita si trafic de influenta, dupa ce au pretins si primit bani de la elevi in schimbul promisiunii ca vor interveni pe langa membrii comisiilor de evaluare a lucrarilor de la Bacalaureat ca sa le dea note de promovare a examenului. Ei se numesc Stere Sorin, Manea Cristian, Nica Balaciu si Dinu Marius Razvan si au fost membri in comisia de examinare a centrului organizat in cadrul Grupului Scolar “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia. Nica Balaciu, numita de curand director al unei unitati de invatamant din municipiul Slobozia, a fost vicepresedintele centrului. Manea Cristian a fost si candidatul Partidului Ecologist Roman la Consiliul Judetean Ialomita.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, profesorii respectivi au fost retinuti sub acuzatiile de de luare de mita si trafic de influenta, fiind dusi in arestul Politiei Judetene Ialomita, iar joi urmeaza sa fie prezentati magistratilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Cercetarile in acest caz au fost facute de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, cu sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Structura Centrala si Biroului Anticoruptie Ialomita, cu suportul tehnic si operativ al SRI.

Cei patru profesori au fost

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Ialomita, profesor Otilia Dumitru, a declarat ca procurorii au solicitat Inspectoratului deciziile de numire in centrele de examinare a celor patru profesori. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.