UPDATE! Percheziţii DNA la CJ Vaslui, Prefectură şi 3 primării. Fraude cu bani europeni

Procurorii DNA Iaşi efectuează în această dimineaţă 62 de percheziții în București și 5 județe, dintre care 5 la sediile unor instituții publice şi restul la societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Instituţiile publice sunt Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, Prefectura şi 3 primării din judeţ – ale orașului Murgeni și comunelor Șuletea și Ștefan cel Mare -, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene.

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași, efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015″, precizează DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE: Procurorii DNA Iași au ridicat din sediul CJ Vaslui mai mulți saci cu documente privind proiecte derulate cu fonduri europene, ce vizează în principal reabilitarea sistemului de apă și canalizare și Sistemul integrat al deșeurilor solide (Groapa de gunoi de la Roșiești) – cele mai importante investiţii derulate cu fonduri europene la nivelul județului Vaslui în ultimii ani.

Percheziții au fost efectuate în biroul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, precum şi la mai multe compartimente din instituție.

Procurorii au descins și la sediul Centrului de Afaceri, aflat în subordinea CJ și condus de fiul președintelui CJ Vaslui, Tudor Buzatu.

Totodată, anchetatorii anticorupție au făcut percheziţii în orașul Murgeni și în comunele Șuletea și Ștefan cel Mare.

De asemenea, a fost percheziţionat domiciliul fostului primar al municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, conduce din anul 2000 organizația județeană a PSD. A deținut trei mandate de deputat iar din anul 2004 a ales să activeze în administrația locală. În perioada 2004 – 2012 a fost vicepreședinte al CJ, iar din 2012 deține funcția de președinte al instituției.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.