UPDATE 2! Percheziţii DNA la IPJ Timiş, Poliţia rutieră, Poliţia Autostrăzi Deva-Nădlac, Primăria şi Poliţia Recaş

Procurorii DNA percheziţionează astăzi 5 instituţii publice în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi şeful IPJ Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul său, comisar-şef Florin Bolboş, şeful de la Rutieră Timiş – Marcel Crăciunescu – şi 2 ofiţeri, prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, omul de afaceri Gelu Milutinovici – soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

UPDATE ora 23.00: Procurorii DNA Timiş i-au reţinut pe Sorin Muntean – şeful IPJ Timiş, pe adjunctul său – Florin Bolbos, pe Teodor Pavel – primarul oraşului Recaş, pentru abuz în serviciu, şi pe ofiţerii Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci, de la Poliţia Rutieră Timiş – pentru că au luat mită şi au dat bani pentru a fi avansaţi în grad. Toţi au fost duşi în arestul IPJ Timiş iar mâine vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Realitatea TV, primarul de Recaş a convenit cu prefectul şi cu şeful IPJ Timiş să nu se aplice amenzi de circulaţie în localitatea Recaş în perioada campaniei electorale pentru prezidenţiale. Ales în 2012 din partea PNL (USL), edilul a sărit anul trecut în barca PSD graţie Ordonanţei traseiştilor, concepută de Dragnea.

UPDATE ora 18.30: Muntean și Bolbos au fost aduși la sediul DNA Timișoara, după aproape 8 ore de percheziții. Amândoi au declarat la intrarea în audieri că nu știu de ce au fost aduși și că așteaptă să afle acuzațiile.

Procurorii anticorupție au ridicat documente și aparatură IT de la toate instituțiile percheziţionate în cursul zilei.

Potrivit unor surse din cadrul Poliției Timiș, circa 20 de angajați ai instituției, inclusiv de la Poliția Rutieră Timiș, au fost chemați din concedii pentru această anchetă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă, sec, că „au loc 8 percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Arad, 5 dintre acestea fiind la instituţii publice iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au fost comise în perioada 2013 – 2014”.

Până la sfârşitul zilei vom afla câţi dintre cei 6 care vor fi duşi cu mandat la DNA Timiş vor fi reţinuţi.

Deocamdată, pe surse, presa a aflat că în dosar se fac cercetări pentru fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj.

Descinderile cu mascaţii au loc la următoarele instituţii: IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră – aflat în aceeaşi clădire -, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul ei, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Percheziţii au loc şi la locuinţa lui Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, în Timişoara.

Comisarul şef Sorin Muntean (45 ani) conduce IPJ Timiş din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Duşă. În martie 2013 a ocupat postul prin concurs. S-a născut în localitatea Chişineu Criş, jud. Arad, lucrează de peste 20 de ani în Poliţie şi este ofiţer specialist I.

Comisarul şef Florin Bolbos (41 ani) este adjunctul şefului IPJ Timiş din anul 2010, funcţie ocupată prin concurs. Anterior, a condus serviciul Poliţiei Rutiere Timiş, iar în Poliţie lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş din anul 2012, iar soţia acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier judeţean PSD.

Eugen Dogariu (38 ani), este prefect de Timiş din luna mai 2012, după ce în perioada august 2010 – mai 2012 a fost şeful Biroului audit şi control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, iar în perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, se află la primul mandat, ales din partea PNL dar a sărit în barca PSD în septembrie 2014, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.