UPDATE 3! Percheziţii DNA la Scripcaru. Reţinut pentru arestare

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este vizat de procurorii DNA Braşov la percheziţiile ce au loc astăzi atât la domiciliul său, cât şi la Primăria Braşov – în biroul său şi ale șefului Serviciului Investiții și directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice.

De asemenea, anchetatorii au descins cu mascaţii la sediile mai multor firme, printre care SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL.

În dosar ar fi vorba despre abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către anumite societăți, în ultimii 5 ani.

UPDATE ora 19.55: Primarul Scripcaru a fost reținut de anchetatori după mai multe ore de audieri. El va fi cazat peste noapte în arestul IPJ Braşov iar mâine va fi prezentat Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE ora 16.50: Primarul Scripcaru a fost dus cu duba Poliţiei la DNA Braşov. Anterior, el fusese ridicat de la domiciliul său, unde au avut loc percheziții în cursul dimineții, și dus la sediul Primăriei, unde au descins, de asemenea, mascaţii.

UPDATE ora 8.40: Scripcaru ar fi implicat într-un dosar de abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare. 

DNA informează scurt, într-un comunicat, că Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2015″.

“În cursul zilei de 29 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se mai arată în comunicat.

George Scripcaru este primar al Braşovului din 2004, fiind acum la al treilea mandat. Este preşedintele organizaţiei judeţene a PDL.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.