Percheziţii la 22 de locuinţe din Bucureşti şi Brăila, într-un caz de achiziţii ilegale

Poliţiştii bucureşteni au descins, vineri dimineaţa, în 22 de locuinţe de unde vor fi ridicate documente şi aduse la audieri 15 persoane investigate într-un caz de achiziţii ilegale în valoare de 1,5 milioane de lei, bani obţinuţi cu ajutorul unor funcţionari publici, informează Poliţia Capitalei. Percheziţiile au loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea este organizată în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, dare şi luare de mită.

Procurorii şi poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au stabilit că, în perioada septembrie-decembrie 2012, mai multe persoane, cu sprijinul unor funcţionari din cadrul unei instituţii publice, ar fi obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 1,5 milioane de lei, fără a fi respectate prevederile legale. Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba despre mai mulţi funcţionari ai Primăriei Sectorului 3.

Sursele citate au precizat că, pentru a putea acorda lucrările fără licitaţie, administratori ai mai multor firme din Brăila ar fi luat lucrări pe bucăţi, pentru ca fiecare serviciu prestat în parte să valoreze mai puţin de 15.000 de euro, astfel încât să nu mai fie nevoiţi se organizeze licitaţie publică. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.