UPDATE! Percheziţii la evazionişti cu materiale de construcţii

Poliţiştii de la investigarea fraudelor percheziţionează, marţi, 5 locuinţe din Bucureşti şi pun în executare 6 mandate de aducere pe numele unor persoane ce au constituit un grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul achiziţiilor intracomunitare de materiale de construcţii. Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 750.000 de euro, informează Poliţia Capitalei.

UPDATE 19 iunie: Doi suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni. Gruparea evazionistă are legături cu clanul Cămătarilor.

Timp de 2 ani, membrii grupării au introdus în ţară cantităţi importante de oţel beton şi tablă provenite din Bulgaria, pe care le-au comercializat altor firme de distribuţie a materialelor de construcţii din Bucureşti şi Ilfov, fără a plăti TVA aferentă achiziţiilor intracomunitare. Totodată operaţiunile comerciale nu au fost prinse în documentele contabile.

În urma celor 5 percheziţii de marţi, la domiciliile suspecţilor au fost identificate atât computere personale şi laptopuri conţinând date referitoare la operaţiunile reale, extrase de cont şi carduri bancare utilizate de suspecţi, cât şi diverse acte, ştampile şi procuri, informează, miercuri, Poliţia Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2013, membrii grupului au racolat persoane cu posibilităţi financiare reduse, pe numele cărora au înfiinţat societăţi comerciale.

După preluarea firmelor pe numele intermediarilor, membrii grupului cumpărau materiale de construcţii în cantităţi mari, prin achiziţii intracomunitare.

Mărfurile erau comercializate ulterior pe piaţa internă, fără a se opera în evidenţele contabile tranzacţiile economice efectuate.

Operaţiunea de destructurare a grupării evazioniste este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.