Percheziţii la evazionişti din construcţii şi farmacii

Procurorii DIICOT efectuează, marţi, 48 de percheziţii în Bucureşti, Mehedinţi şi Timiş, fiind vizate 40 de persoane suspectate că, prin 134 de societăţi – printre care farmacii şi firme de construcţii -, au produs o evaziune fiscală de 7,5 milioane de euro. Anchetatorii şi ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, descinderile fiind făcute în această cauză, la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale, informează DIICOT. La finalul percheziţiilor, 40 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT.

Sub coordonarea liderilor grupării, învinuiţii au folosit mai multe societăţi comerciale pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate statului, folosindu-se de circuite comerciale şi financiare fictive, arată procurorii.

Membrii grupării au emis facturi fiscale privind achiziţii fictive de mărfuri către 134 de societăţi comerciale, care astfel au dedus TVA şi au micşorat profitul, virând în contul societăţilor “furnizoare” peste 100 de milioane de lei.

Sumele de bani erau retrase din conturi de liderii grupării şi predate administratorilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane cuprinse între 5 şi 10%. Gruparea infracţională a produs, astfel, un prejudiciul bugetului de stat estimat la 7,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA, potrivit unui comunicat al DIICOT.

În acest caz sunt vizaţi 10 oameni de afaceri, între care Rodica Vlad, patroana unui important lanţ de farmacii şi două pensiuni din Timişoara, toate purtând acelaşi nume, “Vlad”. De asemenea, ea deţine şi o firmă de catering, tot în municipiul Timişoara.

Totodată, sunt vizaţi proprietarul firmei de obiecte sanitare Piastrelle din Lugoj, patronul unei societăţi de construcţii, dar şi al uneia de amenajări interioare din Timişoara, precum şi patronul unei firme de obiecte sanitare din Drobeta-Turnu Severin, Liviu Popescu, el fiind ridicat deja pentru audieri.

Suportul informativ al acţiunii ofiţerilor de la combaterea crimei organizate a fost asigurat de SRI – Direcţia Judeţeană Mehedinţi şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Mehedinţi. (M.S.)


LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.