Percheziţii la hoţi de combustibil şi la firmele care îl cumpărau

Poliţiştii IPJ Ilfov au efectuat, joi dimineaţă, 20 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi, pentru destructurarea unei grupări de hoţi de produse petroliere, în perioada 2010-2013, prejudiciul estimat fiind de 240.000 de lei. Descinderile au loc la domiciliile hoţilor şi la societăţile comerciale care cumpărau combustibilul.

La percheziţii au fost găsite 3 tone de combustibil şi au fost identificaţi 20 de membri ai grupării, cu vârste între 24 şi 59 de ani, care au fost duşi la sediul IPJ Ilfov pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Hoţii, în complicitate cu unii paznici, sustrăgeau motorină şi benzină din vagoane cisternă unde era depozitat combustibilul, apoi transportau prada cu autovehicule neînmatriculate şi le vindeau unor societăţi comerciale şi persoane fizice, la prețul de 4-4,5lei/litru, informează Poliţia Română.

Surse judiciare au precizat că hoţii furau din depozitul OMV Petrom din localitatea Jilava.

Acţiunea a fost efectuată de 200 de poliţişti de la IPJ Ilfov, cu sprijinul SRI, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Inspectoratului General de Aviaţie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.