Percheziţii la hoţi de motorină

Poliţiştii din Alba au percheziţionat, marţi, 7 locuinţe din Ocna Mureş şi Războieni, la 6 suspecţi de furturi de motorină din locomotive şi vagoane CFR. În urma probelor găsite, cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Alba vor continua cercetările sub aspectul comiterii, de către cei 6, a infracțiunilor de furt calificat, delapidare şi tăinuire. Cinci dintre suspecţi au fost duşi la audieri la IPJ Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că, în perioada 2011 -2013, patru dintre suspecţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, ar fi sustras în repetate rânduri motorină din locomotivele şi cisternele societăţii CFR, precum şi produse agricole şi îngrăşăminte chimice, informează, miercuri, Poliţia Română.

În activitatea infracţională, cei patru au fost ajutaţi la transportul şi depozitarea mărfurilor furate, de alţi doi bărbaţi, din Ocna Mureş.

Ulterior, motorina, produsele agricole şi îngrășămintele sustrase erau valorificate la diverşi agricultori din Ocna Mureş şi din localităţile limitrofe sau erau folosite de suspecţi în gospodăriile proprii.

În urma percheziţiilor, au fost găsiţi 805 litri de motorină, 105 litri de ulei de motor şi transmisie, doi saci de azotat de amoniu, bunuri susceptibile a proveni din furt. Au fost ridicaţi, de asemenea, 2.580 de lei, despre care există suspiciunea că provin în urma valorificării de către suspecţi a bunurilor sustrase.

perchezitii, hoti motorina, evaziune, politia 4

La descinderi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Alba, poliţişti din Aiud şi Ocna Mureş, precum şi din cadrul Serviciului Anticorupţie Alba.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.