Percheziţii la o grupare de hoţi de maşini

Poliţiştii de la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei efectuează, luni, 32 de percheziţii în Bucureşti (19) şi judeţele Ilfov (7), Galaţi (1), Sibiu (1), Iaşi (3) şi Alba (1), la membrii unei grupări infracţionale acuzate de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme de lux. Printre cei care vor fi audiaţi se află şi fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, generalul în rezervă Francisc Radici, pus recent sub învinuire de DNA, într-un dosarul privind achiziţia ilegală a locuinţelor de serviciu de la Armată, precum şi un poliţist, arată surse din rândul anchetatorilor, citate de televiziunile de ştiri.

Până la ora 9.30 au fost duse la audieri 25 de persoane, urmând ca alte 3 să fie ridicate. Gruparea era monitorizată din noiembrie 2012, iar prejudiciul creat până în prezent a fost estimat la 200.000 de euro, precizează Poliţia Capitalei.

Dosarul se află în lucru la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei.

La acţiune participă poliţişti bucureşteni, judiciarişti din cadrul DGPMB, luptătorii SAS ai Poliţiei Capitalei şi cei din judeţele unde se desfăşoară percheziţiile, ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi luptători SIAS.

Suportul tehnic-informativ a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR şi DIPI.

Gruparea infracţională era formată din 26 de persoane şi îi luase loc celei conduse de Sandu Geamănu, spun surse din rândul anchetatorilor.

Mecanismul de operare era foarte simplu: posesorii maşinilor de lux erau urmăriţi şi, atunci când opreau să scoată bani de la ATM sau să facă mici cumpărături, hoţii le furau limuzinele dacă erau lăsate cu cheile în contact.

Totodată, membrii grupării sunt acuzaţi şi de înşelăciune, pentru că ar fi achiziţionat mai multe maşini în leasing, după care le-ar fi falsificat actele şi le-ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.