Percheziţii la Permise Auto Călăraşi: 3 poliţişti, 2 instructori auto şi 6 candidaţi, acuzaţi de fraudă

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins, joi dimineaţă, în mai multe birouri ale unor angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi. După finalizarea percheziţiilor, 11 persoane – între care 3 poliţişti, 2 instructori auto şi 6 candidaţi la obţinerea pemisului de conducere – vor fi duşi la Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, pentru a fi audiaţi de procurori. Examenul auto programat pentru joi a fost suspendat.

Persoanele vizate de anchetatori ar fi primit mită pentru eliberarea unor permise de conducere, iar din birourile acestora au fost ridicate mai multe calculatoare şi înscrisuri care vor constitui mijloace de probă în desfăşurarea anchetei.

Există suspiciuni potrivit cărora chestionarele teoretice pe care candidaţii respectivi le-au susţinut pe calculator ar fi fost deja completate, iar examenele auto, inclusiv proba practică, ar fi fost fraudate, de către cei implicaţi, pentru sume de 500 de lei şi mai mari, de fiecare candidat.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Călăraşi este o instituţie aflată în subordinea Prefecturii Călăraşi. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.