Percheziţii la rafinăria Lukoil Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul: 230 mil. euro

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti efectuează 23 de percheziţii, astăzi, sediul rafinăriei Lukoil din Ploieşti şi a altor societăţi comerciale de la aceeaşi adresă, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciul adus bugetului de stat de 230 de milioane de euro, potrivit estimărilor oficiale.

Redăm integral comunicatul Parchetului Curții de Apel:

“O echipă complexă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, se află în desfăşurarea unui număr de 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale:

–          S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti

–          S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L.

–          S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L.

–          S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L.

–          S.C. TP LOG SERVICES S.R.L.,

toate situate în municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu nr. 235, judeţul Prahova.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a suspecţilor au fost realizate cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii.”

Lukoil Europe Holdings face parte din grupul petrolier rus Lukoil şi deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti, iar alţi acţionari cumulează diferenţa de 2,89% din titluri.

Grupul rus mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.