Peste 28.000 de cazuri de evaziune fiscala

Procurorii lucreaza in prezent la peste 28.000 de cauze care au ca obiect infractiunea de evaziune fiscala, iar 3.000 dintre acestea sunt inregistrate in luna martie, a declarat joi, dupa sedinta CSM, Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei.

Kovesi sustine ca anchetatorii sunt “bombardati” atat de Garda Financiara, cat si de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), dar incearca sa se concentreze pe prioritati, sa identifice acele dosare care vizeaza prejudicii mari si in care sa faca ancheta cat mai repede.

Potrivit articolului 4 din Legea privind combaterea evaziunii fiscale, se incrimineaza ca infractiune nepredarea documentelor contabile. Kovesi spune ca exista mii de sesizari pe aceste fapte, care nu produc prejudicii, dar procurorii trebuie sa faca ancheta. “In 2011 am fost sesizati cu fapte din 2005, 2006. Sunt multe sesizari denumite de legiuitor ca fiind de evaziune fiscala, dar care in realitate nu au produs prejudicii”, a preizat Kovesi.

Colaborarea cu Ministerul Public a Departamentul de control al marilor averi va fi bine-venita, din punctul de vedere al procurorilor, deoarece in toate dosarele in care sunt constate prejudicii este necesara o investigatie financiara, iar ANAF i se solicita sa comunice bunurile identificate pe care le detin suspectii, pentru a fi indisponibilizate. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.