Politist arestat pentru 100 de lei

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Arges, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, au arestat preventiv un agent al Politiei Locale a municipiului Pitesti, dupa ce l-au prins in flagrant in timp ce primea mita 100 lei de la un denuntator pentru a nu aplica o amenda de circulatie.

“In fapt, la data de 25.06.2012, la SJA Arges s-a prezentat cetateanul D.S., care a sesizat faptul ca, in aceeasi zi, in timp ce se deplasa cu un autoturism condus de o alta persoana pe o strada cu acces interzis din municipiul Pitesti, au fost opriti de un echipaj al Politiei Locale Pitesti, iar unul dintre agenti, S.M., le-a pretins 100 lei pentru a nu-i sanctiona contraventional. Cetateanul a fost condus la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, unde a formulat denunt, iar ulterior s-a procedat la realizarea flagrantului, ocazie cu care in autoturismul proprietate personala al agentului S.M. a fost gasita suma de 100 lei pretinsa si primita de la denuntator, marcata anterior criminalistic”, informeaza, marti, DGA.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges  a emis pe numele agentului de politie locala ordonanta de retinere pentru 24 de ore, acesta fiind invinuit pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Pe parcursul cercetarilor, lucratorii DGA – SJA Arges au beneficiat de sprijinul Serviciului Roman de Informatii si al Serviciului de Interventie Rapida din cadrul IPJ Arges. (M.S.) 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.