Politist arestat pentru mita, de sarbatori

 

Un politist din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetul (IPJ) Dolj a fost arestat preventiv pentru luare de mita, fiind prins in flagrant de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj. Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul conducerii IPJ Dolj.

Potrivit DGA, un cetatean a sesizat in 29 decembrie, prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta – 112, ca, in timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personala pe ruta Craiova – Rojiste, in localitatea Malu Mare a fost oprit de un echipaj de politie. Unul dintre agenti i-a pretins 300 euro pentru a nu-i suspenda permisul auto pentru depasirea neregulamentara efectuata. In urma negocierilor, cei doi au convenit reducerea sumei la 250 lei. Intrucat denuntatorul nu avea bani asupra sa, politistul l-a insotit la domiciliu, in localitatea Rojiste, la circa 20 km de locul opririi, pentru a intra in posesia sumei pretinse. In masina denuntatorului se mai afla sotia acestuia, iar in momentul primirii banilor de catre politist a mai fost prezent si fratele denuntatorului.

“In baza sesizarii, s-a constituit o echipa mixta formata din procuror, ofiteri ai DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj si adjunctul sefului de inspectorat din cadrul IPJ Dolj, care a stabilit ca aspectele relatate de denuntator sunt reale. Totodata, s-a stabilit ca, in cursul aceleiasi zile, politistul a mai primit de la un alt conducator auto doua  sticle de whisky cu titlu de mita”, precizeaza DGA.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.