Polițist arestat preventiv pentru 200 de lei mită

Un agent de poliţie de la IPJ Ilfov – Poliţia Oraşului Măgurele a fost arestat preventiv pe 29 de zile de Tribunalul Ilfov, pentru luare de mită. El a pretins bani pentru a nu înregistra o lucrare penală şi a nu sesiza parchetul competent, primind o primă tranșă de 200 de lei. Un alt polițist, coleg cu el, este învinuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, acesta fiind cercetata în libertate.

”La data de 14 august a.c., cetăţeanul T.A. a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie pentru Judeţul (SJA) Ilfov, cu privire la faptul că agentul de poliţie H.P. i-a pretins o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale într-o cauză în care denunţătorul era reclamat de către un partener de afaceri. Denunţul a fost înaintat în aceiaşi zi Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, iar procurorul de caz a desemnat ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti (SAMB) şi SJA Ilfov să efectueze  acte procedurale în cauză, pentru verificarea aspectelor sesizate şi constituirea probatoriului necesar tragerii la răspundere a făptuitorilor”, informează, vineri, DGA.

În urma cercetărilor s-a stabilit că agentul de poliţie H.P., cu complicitatea agentului de poliţie M. S., i-a returnat denunţătorului suma de 50 de lei din cei 200 lei ce îi primise de la acesta, ca o primă tranşă, în data de 13 august a.c., pentru a nu înregistra lucrarea penală şi a nu sesiza parchetul competent, mai precizează comunicatul DGA.

Procurorul de caz a dispus reţinerea şi începerea urmăririi penale faţă de H.P., pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, iar faţă de M. S., învinuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

Ieri, 23 august a.c., inculpatului H.P., a primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.