VIDEO: Poliţist din Constanţa, prins cu şpaga

Un agent de la IPJ Constanţa a fost prins, miercuri, în timp ce primea 2.200 lei de la un denunţător căruia îi promisese că nu va lua măsurile legale într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru încredinţarea unui autoturism cu numere false unei persoane depistate în trafic. Poliţistul a fost reţinut de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma flagrantului organizat împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa. În schimb, denunţătorul are toate şansele să scape uşor din dosarul penal pe care îl avea deja.

În fapt, în seara de 23 februarie, C.V., împreună cu soţia sa, aflată la volanul unui autoturism împrumutat de la prietenul său, P.A., se deplasau pe B-dul Tomis, în municipiul Constanţa, moment în care au fost opriţi de un echipaj de poliţie care a constatat că numerele de înmatriculare ale aşinii proveneau de la un alt autoturism. Cei doi soţi au fost conduşi la Secţia 2 Poliţie, unde i s-a comunicat persoanei aflată la volan că i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autoturism cu numere false, informează, joi, DGA.

Dosarul a fost dat spre instrumentare agentului de poliţie M.A.S. care, în timpul cercetărilor, l-a abordat pe soţul conducătoarei auto, cerându-i 1.000 euro pentru a-i da o soluţie favorabilă în dosar.

Totodată, în timpul cercetărilor, poliţistul l-a invitat la audiere pe P.A., proprietarul autoturismului, căruia i-a pretins 500 de euro ca să nu-i întocmească dosar penal pentru încredinţarea unui autoturism cu numere false şi a-i conferi calitatea de martor în dosarul în care era cercetată soţia prietenului său.

Numai că, în 12 martie, P.A. şi C.V. s-au prezentat la sediul SJA Constanţa unde au formulat denunţ împotriva agentului de poliţie M.A.S., iar ofiţerii anticorupţie au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi, în 13 martie, s-a organizat flagrantul. Agentului de poliţie i s-a întocmit dosar penal pentru luare de mită şi riscă între 3 şi 12 ani închisoare.

Procurorul a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele inculpatului, iar joi este prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Imagini video de la flagrant:

 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.