Poliţist şpăgar din Lugoj, trimis în judecată

Procurorii DNA Timișoara l-au trimis în judecată astăzi pe Marinică Valentin Ciurescu, comisar șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, aflat deja în arest preventiv pentru infracțiunile de luare de mită şi de trafic de influență.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că în data de 10 noiembrie a.c., „inculpatul Ciurescu Marinică Valentin, după audierea martorului denunțător într-un dosar penal, în care acesta din urmă avea calitatea de inculpat, s-a oferit să vicieze activitățile procedurale pe care urma să le desfășoare, în vederea netrimiterii acestuia în judecată”.

Pentru acest „ajutor” oferit denunțătorului, Ciurescu i-a pretins şpagă 500 de euro, bani ce urmau să îi fie remiși ulterior.

Astfel, în 25 noiembrie, comisarul şef s-a deplasat în municipiul Arad, unde, împreună cu denunțătorul, au mers la un restaurant, unde i-a confirmat sprijinul promis în soluționarea favorabilă a dosarului respectiv. Mai mult, Ciurescu i-a spus că a întocmit deja referatul cu propunere de clasare și că are certitudinea că va convinge procurorul de caz să dispună soluția propusă.

Pentru a fi mai convingător, inculpatul i-a spus denunțătorului că va preda şpaga primită procurorului de caz.

„În continuare, inculpatul a primit de la martorul denunțător o cutie ce conținea un sistem audio, în valoare de 1.800 de lei, și a introdus-o în portbagajul mașinii sale, unde a și fost descoperită împreună cu suma de 2.250 lei, cu ocazia acțiunii de prindere în flagrant”, precizează DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și DGA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunere ca inculpatul să rămână în arest preventiv.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.