Poliţist şpăgar, reţinut de ofiţerii DGA

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Tulcea – Biroul Ordine Publică – Compartimentul siguranţă publică şi patrulare, a fost reţinut, miercuri, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, el fiind cercetat pentru trafic de influenţă (4 acte materiale) şi înşelăciune (un act material). Inculpatul a pretins şi primit şpagă 1.600 euro şi 2.400 lei, iar acum riscă ani grei de închisoare, urmând a fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză de procurorul de caz, ajutat de ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea, a rezultat că inculpatul I.C. a pretins şi primit bani, în perioada martie 2012-iulie 2013, de la 4 persoane, cercetate pentru infracţiuni la regimul rutier, promiţându-le că va interveni pe lângă poliţiştii care aveau spre instrumentare cauzele penale, cât şi la alte instituţii, în scopul soluţionării favorabile a dosarelor penale respective, informează DGA, într-un comunicat remis redacţiei.

De asemenea, agentul de poliţie a promis unei persoane că, în schimbul a 200 euro, va face demersuri şi o va ajuta să-şi înmatriculeze un autoturism adus din străinătate.

„Inculpatul a pretins şi primit banii atât pentru sine, cât şi pentru alte persoane, însă şi-a însuşit întreaga sumă obţinută până în prezent, respectiv 1.600 euro şi 2.400 lei. Cercetările continuă cu inculpatul în stare de reţinere, procurorul de caz propunând Tribunalului Tulcea, arestarea acestuia pentru o perioadă de 29 de zile”, precizează DGA.

Pentru documentarea cauzei, anchetatorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.