Politisti ai Sectiei 14, cercetati disciplinar in cazul colegului care a comis masacrul de la coafor

Chestorul Vasile Viorel, seful Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) a dispus o ancheta interna privind activitatea politistilor Sectiei 14 referitoare la plangerea depusa de sotia atacatorului, care a fost amenintata cu moartea, inainte de uciderea sa in timpul masacrului de luni de la coafor. Femeia s-a prezentat in 1 martie la Sectia 14 de Politie, unde a reclamat ca barbatul sau, agentul de politie Gheorghe Vladan, detine o arma de foc si ca se simte amenintata, fiind si in proces de divort. Luni, cand a avut loc atacul sangeros in care Florina Vladan si o colega de serviciu au fost impuscate mortal iar alte 6 persoane ranite, criminalul ar fi trebuit sa se prezinte la audiere.

Marius Iacob, prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, sustine ca, in afara de reclamatia sotiei, impotriva agentului de politie Gheorghe Vladan au mai fost depuse 3 plangeri, in 2011, de catre un vecin, pentru probleme de convietuire in imobil.

Totodata, autorul atacului armat cu pistolul a fost acuzat in 2005 de amenintare, insulta si loviri sau alte violente, insa instantele de judecata au dispus achitarea aceastuia la fond si recurs. Astfel, in 3 octombrie 2005, Vladan a fost reclamat de un barbat la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, pentru calomnie, loviri sau alte violente, amenintare si insulta, insa in iunie 2006  a fost achitat, pe motiv ca fapta nu exista.

In recurs, Tribunalul Bucuresti a admis in parte, in 11 septembrie 2006, contestatia celui care l-a reclamat pe agent. Astfel, instanta a decis achitarea lui in baza articolului 10, litera b, Cod procedura penala, potrivit caruia “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Politist din 2007, angajat din sursa externa

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat ca “personajul” care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este politist din 2007, angajat din sursa externa. “E un personaj, ca nu pot sa ii mai spun politist, din 2007, angajat din sursa externa. Astea sunt datele pana acum”, a spus ministrul Berca.

Politia Capitalei a informat ulterior, intr-un comunicat, ca autorul atacului armat este angajat al MAI din 2007 intr-o structura auxiliara, detinea arma legal din 2010 si a fost testat psihologic ultima oara anul trecut in anul 2011, “de fiecare data trecand cu bine aceste examinari”. “Arma in cauza este o arma personala si nu de serviciu, iar barbatul se afla in timpul liber”, se precizeaza in comunicatul DGPMB.

Sofer pe ambulanta, cu permis de port-arma

Gheorghe Vladan, in varsta de 53 de ani, lucra ca sofer pe o ambulanta in cadrul Policlinicii Ministerului Administratiei si Internelor, avand gradul de agent de politie. El avea permis de port-arma, iar pistolul cu care a tras, avand calibrul 9 milimetri, a fost recuperat de procurori.

Gheorghe Vladan a fost retinut de anchetatori pentru omor deosebit de grav si nerespectarea armelor si munitiilor, el fiind audiat la parchetul instantei supreme si adus, marti, la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorii vor decide daca emit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. In cauza va fi dispusa o expertiza medico-legala psihiatrica, conform procedurii standard in astfel de cazuri.

El si-a impuscat mortal sotia si pe casiera coaforului unde aceasta lucra, ranind totodata alte 6 persoane care se aflau in unitate. Gheorghe Vladan se afla in proces de divort cu sotia sa, Florina, primul termen de judecata fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.