Poliţişti rutieri, reţinuţi pentru şpagă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Arad au reţinut, marţi, la delegarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, 3 poliţişti din cadrul IPJ Arad pe care i-au adus cu mandat, sub învinuirea de luare de mită şi fals intelectual – ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată. Concret, şpăgarii opreau maşini în trafic – în special cele înmatriculate în străinătate sau pe teritoriul altor judeţe -, invocând încălcarea unor prevederi ale legislaţiei rutiere, după care pretindeau şi primeau de la conducătorii auto diverse sume de bani, în lei sau în valută, pentru a nu le aplica sancţiunile contravenţionale privind abaterile constatate, se arată în comunicatul remis redacţiei de DGA şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Şpăgarii au fost denunţaţi încă din 14 iunie a.c., la S.J.A. Arad, iar ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat „un ansamblu complex de activităţi procedurale şi procesuale”.

Mai precis, pentru administrarea probatoriului, în cauză au fost autorizaţi şi introduşi investigatori sub acoperire care au acţionat pe DN 7, în zona localităţii Pecica, unde cei 3 şpăgati „operau”, exact în aria activităţii lor de supraveghere şi control a traficului rutier. „Astfel, în perioada august-septembrie, au fost identificate peste 20 de situaţii în care cei trei agenţi de poliţie au pretins şi primit, atât de la investigatorii sub acoperire, cât şi din partea unor şoferi, sume de bani, în lei sau valută pentru a nu întocmi procese verbale de constatare a contravenţiilor”, precizează DGA.

De asemenea, s-a constat că au întocmit procese verbale de constatare a contravenţiilor în care au consemnat o altă stare de fapt decât cea reală, care să nu atragă suspendarea dreptului de a conduce şoferilor de la care au primit sumele de bani, mai arată anchetatorii.

Acum, procurorii au dispus începerea urmăririi penală faţă de 3 agenţi de poliţie şi reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea cauzei am beneficiat de sprijinul SRI şi IPJ Arad.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Eee….I-a venit rindul mustaciosului, se pare ! Chiar ii sta bine cu catuse , se asorteaza, parca e facut pentru ele ! Felicitari SRI Arad, 0215, DGA, DNA ! Si in primul rind “baietilor” care incalcau legea (cu tehnica a/v montata), aka inestigatorilor sub acoperire ! Bota se pare ca are un frate vames la Moravita (aka, Marble, Ronson, etc) De remarcat ca nu ati trecut numele celor implicati (ciudat, nu ?), oricum tion nu a suflat o vorbulita despre politaii de la Sectia 3 Timisoara care se pare ca au trimis direct la urgenta (via caloriferul din Sectia 3, catuse, etc), cu sprijinul jandariiilor, un om de 61 de ani de pe str. Lamiitei din Timisoara ieri, dupa ce un politai care se plimba de mina cu concubina lui a intrat in discutii cu respectivul om ….Da, ati ghicit, omul a chemat ajutoare de la Sectia 3, jandarii, a recurs la calorifer si catuse, pe urma a fost chemat un echipaj medical de urgenta aka SMURD…..pe motiv ca omului i se facuse rau de la diabet ….;-) LOL, desigur, bocancii jandarilor si bataia sunt excluse, nu ? Important e ca omul are martori….Si ca a ajuns BATUT la urgente ! Astia-s politaii-spagari-tortionari din ziua de azi ! la puscarie cu ei !

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.