Poliţişti şpăgari, ridicaţi cu mascaţii chiar din sediul Brigăzii Rutiere Bucureşti

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat, vineri dimineaţă, 10 percheziţii, din care una la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei şi 9 la domiciliile unor poliţişti suspectaţi de luare de mită. Opt dintre agenţii rutieri au fost ridicaţi cu mascaţii direct de la serviciu, iar unul, de acasă.

Parchetul informează că „acţiunea vizează mai multe cauze ce au ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice”.

”Din materialul probator administrat până la momentul actual a rezultat că în activitatea infracţională sunt implicaţi mai mulţi agenţi de poliţie rutieră”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Împotriva celor 9 agenţi rutieri a început urmărirea penală pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cei 9 poliţişti au fost monitorizaţi de ofiţerii anticorupţie, care au acţionat sub acoperire şi li s-a cerut chiar lor mită de către agenţii rutieri în cauză. Şpăgarii acţionau în sectoarele 2 şi 3 şi pretindeau între 300 şi 500 de lei pentru a nu le reţine permisul auto şoferilor care încălcau Codul rutier şi ar fi trebuit sancţionaţi cu o astfel de măsură.

La linia verde anticorupţie au fost primite mai multe sesizări în acest sens, dar există şi reclamaţii scrise ale unor conducători auto.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.