Ponta: E posibil să fiu cercetat sub control judiciar. Revin în ţară în maxim 14 zile şi merg la DNA

Premierul Victor Ponta a declarat aseară, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că este posibil ca procurorul să decidă în cazul său inclusiv controlul judiciar, dar că dacă el, ca procuror, ar fi făcut afirmaţiile de astăzi, era demis.

Ponta a anunţat că va reveni în ţară “în maxim 14 zile, pe picioarele mele” şi că va merge la DNA pentru o nouă audiere în dosarul în care este urmărit penal. 

Premierul a amânat de 3 ori până acum audierea la DNA în urma citaţiilor primite începând din 9 iunie.

Procurorii DNA l-au anunţat în 5 iunie pe Victor Ponta că au început urmărirea penală pe numele său, în dosarul Şova-Rovinari, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

“Dosarul e în fază de urmărire penală. În prima zi în care vin în ţară mă duc şi la DNA”, a precizat aseară Victor Ponta.

Premierul se află în Turcia din 15 iunie, unde s-a operat la genunchi.

“Dacă Guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri?”

Întrebat dacă, în urma acestei viitoare noi audieri, procurorul poate decide punerea lui sub control judiciar, premierul Ponta a spus că “poate fi decis tot ce este prevăzut în Codul de procedură penală”.

El a întrebat însă, la rândulş său, “de ce mai participăm la alegeri cu primari, preşedinti de consilii judeţene, parlamentari, premier dacă după aia nu mai e niciunul în funcţie?” – evident, din cauza procurorilor care i-au prins cu fapte de corupţie.

“Deja trăim într-o altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aş fi făcut afirmaţiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat şi mi-ar fi spus că nu am trecut pe la facultatea de drept. Acum se pot face orice fel de afirmaţii. Ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal. Asta e marea problemă şi înţeleg tulburarea din PSD, nu înţeleg liniştea din PNL, mi se pare uşor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, preşedinti de consilii judeţene, parlamentari, premier dacă după aia nu mai e niciunul în funcţie. Sau dacă Guvernul se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că ar trebui să răspundem toţi. De frică sau la ordin ne facem că nu înţelegem”, a spus Victor Ponta.

Temerea lui Ghiţă

Prietenul lui, deputatul Sebastian Ghiță – căruia anchetatorii i-au extins miercurea trecută obligaţiile impuse iniţial în măsura controlului judiciar, cu interzicerea de a mai activa ca parlamentar şi de a lua legătura cu premierul Ponta , a  declarat că procurorii DNA urmăresc să îl determine pe premier să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.