UPDATE! Ponta, la DNA: Mi s-a dat expertiza; am plătit cu 2.000 lei în plus taxe da’ nu le mai cer de la stat

Prim-ministrul Victor Ponta s-a prezentat astăzi la sediul DNA, fiind citat în dosarul Turceni – Rovinari în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, fapte comise pe vremea când era avocat şi deputat.

La ieşire din sediul instituţiei, el a afirmat că expertiza financiar – contabilă efectuată în ultima lună în acest dosar de corupţie este finalizată iar procurorii i-au prezentat o copie.

UPDATE: Potrivit DNA, prejudiciul adus de Ponta în acest dosar este de 51.321,80 lei (aproximativ 11.000 de euro).

“Da. Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe da’ nu le mai cer de la statul român”, le-a răspuns Ponta jurnaliştilor care îl asaltau cu întrebări, el încercând astfel să minimalizeze infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală comisă pe vremea când era avocat şi deputat.

“Acum stau pe picioare foarte bine”, a adăugat el, ironic, referindu-se la faptul că luna trecutăp a venit în cârje la sediul DNA.

Victor Ponta a precizat că va da cu subsemnatul cu altă ocazie: “O sa dau declarații când mă cheamă procurorul, cu avocatul”.

În 13 iulie, Ponta a refuzat să dea vreo declaraţie în faţa procurorilor, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Tot atunci, procurorul de caz a luat măsura sechestrului asigurător pe bunurile premierului Ponta, pe care l-a înştiinţat că are calitatea de inculpat. Anchetatorul a acceptat solicitarea lui Ponta de realizare a unei expertize financiar-contabile pentru stabilirea exactă a prejudiciul în acest dosar.

La revenirea din concediu în 10 august, Ponta a anunţat că şi procurorul care îl anchetează se află în concediu, până în 17 august. Premierul şi-a exprimat mulţumirea că i-a fost acceptată solicitarea de efectuare a expertizei financiar-contabile: “Bine că a acceptat să se facă expertiza!”.

Precizăm că dosarul poate fi trimis în judecată abia după ce inculpatul va da declaraţie în faţa procurorului.

Magda SEVERIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.