UPDATE! Primarul din Alba Iulia, audiat la DNA intr-un dosar cu transportul public

Mircea Hava, primarul municipului Alba Iulia, a fost audiat miercuri timp de trei ore la DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, intr-un dosar privind transportul public. In acest caz sunt cercetati si cei doi viceprimari, Paul Voicu si Ioan Bogatan, ei fiind citati pentru joi la DNA, plus 5 functionari ai Primariei si 3 angajati ai societatii de transport public Alba Iulia.

Intrebat de jurnalisti in ce calitate a fost citat la DNA, democrat liberalul Mircea Hava a raspuns ca “in calitatea de ce te cheama aici, invinuit, ce-o fi acolo”. “Sa vedem ce vor face dupa ce am dat aceasta declaratie. Deci, mi-am facut datoria. Dansii sunt sigur ca isi vor face datoria”, a spus Hava.

Edilul a fost chemat sa dea o declaratie in legatura cu organizarea transportului public AIDA (Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Alba) si a transportului local. “Am dat aceasta declaratie pentru a lamuri niste aspecte. Dansii vor analiza si vor decide in consecinta”, a afirmat Hava.

Primarul sustine ca nu este vorba de niciun prejudiciu, pentru ca “totul s-a lucrat legal in acest caz”.

Vicepresedintele PDL Mircea Hava se afla la al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Alba Iulia.

UPDATE 1 august: Potrivit unei Ordonanţe, DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia a dispus scoaterea de sub urmărirea penală a lui Mircea Hava pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor şi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Aceeaşi decizie a fost dispusă de către DNA şi în ceea ce îl priveşte pe viceprimarul Voicu Paul şi pe fostul viceprimar Ioan Bogăţan, ambii membri PDL, precum şi pe secretarul municipiului, Marcel Jeler. Ei au fost scoşi de sub urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor şi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Şi pentru aceştia a fost ridicat sechestrul asigurator. 

Au mai fost scoşi de sub urmărirea penală şi 4 angajaţi ai Primăriei Alba Iulia. 

Faţă de directorul STP Alba Iulia, Stelian Nicola, şi două angajate ale societăţii a fost schimbată încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina învinuiţilor. Ei au fost scoşi de sub urmărire penală pentru săvârşirea anumitor infracţiuni. DNA a dispus, totodată, menţinerea măsurii asiguratorii a inscripţiei ipotecare luate în cursul urmăririi penale asupra unor bunuri imobile. 

Totodată, DNA Alba Iulia a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privind pe trei dintre învinuiţi, reprezentanţi ai STP Alba Iulia, şi făptuitoarea SC STP SA Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în ceea ce priveşte activitatea infracţională de solicitare de gratuităţi în perioada 10 august 2010-7 martie 2012, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. 

Aceeaşi decizie a fost luată pentru primarul municipiului Alba Iulia şi pentru şase primari de comune, membri în Comitetul Director al Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba – Transport Local, în calitate de făptuitori, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.