Primarul din Gogoşu, urmărit penal alături de 7 evazionişti. 16 percheziţii în 4 judeţe

Procurorii au început urmărirea penală împotriva primarului Jean Rogoveanu din comuna mehedinţeană Gogoşu şi a altor 7 persoane, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani. Toţi au fost duşi la audiere la sediul Poliţiei Drobeta-Turnu Severin, joi, după cele 16 percheziţii ce au avut loc de dimineaţă la sediile unor firme şi la locuinţele administratorilor acestora din  judeţele Mehedinţi, Timiş, Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală de 3 milioane de lei.

Din cercetările făcute până în prezent a reieşit că, în perioada 2011-2012, reprezentanţii unor societăţi comerciale au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 8 milioane de lei, producând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 3 milioane de lei prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profitul pentru aceste tranzacţii, informează Poliţia Română.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon,  descinderile au avut loc în judeţ la Strehaia, Orşova şi Drobeta-Turnu Severin. Lohon a precizat că primarul Jean Rogoveanu are calitatea de învinuit în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de alţi 7 suspecţi care au emis facturi fictive pentru mai multe bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor, pentru a se sustrage de la plata TVA.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au pus sechestru pe două autoturisme, una dintre acestea aparţinându-i primarului din Gogoşu. Au fost ridicate, de asemenea, sume de bani şi documente care justifică prejudiciul adus statului.

La acţiune au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinţi, în colaborare cu poliţişti din judeţele Hunedoara, Gorj şi Timiş, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.