Prins fără permis auto a încercat să mituiască poliţistul, cu 500 de euro

Un timişorean a fost prins în trafic la volanul unui VW Transporter fără a avea permis de conducere. A încercat să mituiască poliţistul cu 500 de euro dar a fost denunţat şi prins în flagrant delict, acum riscând închisoarea de la 2 la 7 ani pentru dare de mită (faţă de 6 luni până la 5 ani, înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Penal).

În fapt, miercuri, 29 octombrie, în jurul orei 07.30, un poliţist de la IPJ Timiş a oprit în trafic, în timp ce desfăşura cu un coleg activităţi de control rutier în Timişoara, o autoutilitară marca VW Transporter, condusă de M.D.I., şi a constatat că acesta nu deţine permis de conducere.

Cel aflat la volan i-a dat de înţeles că este dispus să ofere o sumă de bani pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără permis de conducere. Numai că agentul de poliţie a sesizat imediat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Timiş, care a organizat flagrantul.

 „În cauză, faţă de M.D.I. a fost începută urmărirea penală, acesta dobândind calitatea de suspect, pentru comiterea infracţiunii prev. şi ped. de art. 290 C.p. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează DGA.

Întrucât suspectul a recunoscut săvârșirea faptei în totalitate, procurorul a dispus continuarea cercetărilor cu acesta în stare de libertate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.