Prins in flagrant cand dadea mita politistului rutier

Un aradean a fost prins in timp ce ii oferea 150 de euro politistului rutier care il prinsese pe fiul sau cu microbuzul in neregula. Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Arad, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat flagrantul duminica, iar acum s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru dare de mita.

“In fapt, la data 22.01.2012, un echipaj al I.P.J. Arad – Serviciul Politiei Rutiere, a depistat pe raza municipiului Arad un microbuz care stationa neregulamentar pe liniile de tramvai. Intrucat soferul autovehiculului nu a putut prezenta cartea de identitate, permisul de conducere si nici un document al microbuzului, motivand ca le-a uitat acasa, politistii l-au insotit la domiciliu pentru verificarea actelor respective. La controlul documentelor, politistii au constatat ca soferul nu detinea asigurarea auto obligatorie si nu efectuase inspectia tehnica periodica, fapte care, asociate cu lipsa actelor asupra sa, atrag aplicarea unei sanctiuni contraventionale. Pentru a evita acest lucru, tatal conducatorului auto, C.S., le-a oferit politistilor, in doua randuri, suma de 100 euro, respectiv 150 de euro, pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu. Politistii au refuzat si au informat Serviciul Judetean Anticoruptie Arad, fiind luate masuri pentru organizarea flagrantului”, informeaza DGA.

C.S. a fost prins in flagrant in timp ce oferea unuia dintre agentii de politie 150 de euro pentru a nu aplica sanctiunea contraventionala pentru faptele savarsite de catre fiul sau. Acum s-a ales cu dosar penal pentru dare de mita.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.