Prodecanul Dulugeac de la Universitatea Bioterra, arestat

Curtea de Apel Piteşti a admis, vineri, recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi a dispus arestarea preventivă a prodecanului şi şef de lucrări de la Universitatea Bioterra Bucureşti, Florin Adrian Dulugeac, acuzat de corupţie. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă. Inculpatul a fost reţinut de anchetatori în 27 septembrie, pentru că a divulgat, contra bani, subiectele la examenul de licenţă, a pus note “din burtă” la examenele de an şi a modificat notele unor studenţi, pentru a le mări. Mai mult, i-a determinat şi pe alţi profesori să pună note nemeritat de mari studenţilor, la examenele anuale.

“Rejudecând, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea (…) şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Dulugeac Florin Adrian pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data punerii în executare”, se arată în hotărârea pronunţată de instanţă în urma şedinţei de judecată din data de 5 octombrie.

Oficial, Dulugeac este acuzat de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, de fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, de uz de fals şi de instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale.

Propunerea de arestare preventivă a inculpatului a fost respinsă pe 28 septembrie de Tribunalul Vâlcea, decizia fiind atacată cu recurs de procurori la Curtea de Apel Piteşti.

Le-a “suflat” studenţilor la examen, prin SMS

Potrivit anchetatorilor, în 4 iulie a.c., Dulugeac a furnizat unui student, prin intermediul unui SMS, în timpul examenului de licenţă, răspunsurile corecte la întrebările testului grilă care au constituit subiectele examenului. Ulterior, s-a constatat că studentul a promovat proba scrisă a examenului de licenţă cu nota 9.

De asemenea, în 3 şi 4 iulie, Dulugeac a furnizat, în timpul probelor scrise, prin mesaje tip SMS, răspunsurile corecte la subiectele examenului şi altor 4 candidaţi.

“Până la acest moment al urmăririi penale s-a mai stabilit şi că inculpatul Dulugeac Florin Adrian a acordat note la examenele semestriale ori anuale aferente anilor I şi II de studiu la Facultatea de Drept unui alt student, fără ca acesta să susţină ori să se prezinte în vederea susţinerii vreunui examen. Totodată, inculpatul a modificat (…), pe 16 iulie, notele obţinute de alţi 7 studenţi la examenele anuale, fie în scopul majorării notelor obţinute, fie în scopul promovării examenelor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Şi alţi profesori au intrat în horă

Din actele de urmărire penală mai rezultă că Dulugeac i-a determinat şi pe alţi profesori de la universitate, care i-au examinat pe candidaţii la examenul de licenţă, proba orală, să acorde note mai mari decât cele corecte, pentru alţi 3 candidaţi.

În acelaşi mod (contra bani), le-a cerut şi altor salariaţi de la Bioterra să modifice notele luate de 2 candidaţi la probele orale obţinute de aceştia la examenul de licenţă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.