Reabilitarea termica, finantata cu fonduri UE

Anveloparea termica a blocurilor va putea fi finantata cu fonduri europene nerambursabile, in urma modificarii, joi, a Programului Operational Regional, de catre Comitetul de Monitorizare , prin introducerea acestui nou domeniu major de interventii. Sumele urmeaza sa fie alocate pentru blocurile construite in perioada 1950-1990, anunta, joi, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Modificarea textului Programului Operational Regional reprezinta o etapa obligatorie pentru ca lucrarile de crestere a eficientei energetice a blocurilor sa fie realizate si cu fonduri europene.

Guvernul are acordul de principiu al Comisiei Europene pentru a finanta, in actualul exercitiu financiar, prin Programul Operational Regional, lucrari de crestere a eficientei energetice la blocurile de locuit.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a transmis Comisiei Europene in data de 26 aprilie 2012 o varianta a schemei de finantare pentru eficienta energetica impreuna cu scrisoarea de raspuns a autoritatii romane la cererile de clarificare ale CE.

O solicitare privind redistribuirea banilor europeni necheltuiti de alte ministere a fost transmisa la sfarsitul anului trecut de fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, care anunta ca, nici mai mult, nici mai putin, 250.000 de apartamente vor fi anvelopate cu acesti bani europeni. Intre timp, aprobarea s-a dovedit a fi mult mai dificila, apoi Udrea nu a mai fost ministru, iar Cristian Petrescu, cel care i-a succedat la minister, nu s-a aratat prea optimist in reusita transferarii banilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.