Verdict-record: 5 ani de inchisoare cu executare, dupa 3 luni de judecata

Tribunalul Cluj l-a condamnat, joi, pe fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, la 5 ani de inchisoare cu executare, dupa numai 3 luni si un pic de cand a fost arestat. Tribunalul a respins incadrarea juridica a lui Radu Bica din luare de mita in trafic de influenta, mentinand totodata masura arestului si confiscarea a 43.000 de lei. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Aspazia Droniuc, judecata in acelasi dosar, a fost condamnata la un an si zece luni cu suspendare pentru dare de mita.

Amintim ca fostul vicepresedinte al CJ Cluj Radu Bica a fost arestat preventiv de procurorii DNA Cluj la 1 noiembrie 2011. In 25 noiembrie, el si femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie: Bica pentru luare de mita, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mita.

Pe scurt, Radu Bica a acceptat in octombrie propunerea ei de a primi 20.000 de euro pentru ca, in calitate de vicepresedinte al CJ Cluj, sa-i furnizeze informatii pentru a castiga licitatia pentru mentenanta stadionului Cluj Arena in acest an.

Iata ce scrie in rechizitoriul DNA:

  • In cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, a acceptat promisiunea inculpatei Droniuc Aspazia de a-i remite suma de 20.000 de euro pentru a-i furniza acesteia informatii legate de viitoarea licitatie ce urma a fi organizata de societatea Cluj Arena pentru asigurarea mentenanta pe anul 2012 la stadionul Cluj Arena.
  • CJ Cluj are o participare de 90% la societatea Cluj Arena, firma condusa de Plenul Consiliului Judetean Cluj din care face parte de drept si inculpatul Bica Radu Vasile, in virtutea functiei sale de vicepresedinte al CJ.
  • Societatea comerciala a inculpatei Droniuc Aspazia are ca principal obiect de activitate servicii de mentenanta, iar contractul pe care dorea sa il obtina viza servicii cum ar fi electricitatea, asigurarea cladirii, intretinerea gazonului,etc. Informatiile legate de aceasta licitatie ii erau necesare inculpatei Droniuc Aspazia intrucat ii asigurau un avantaj fata de alti potentiali ofertanti si ii facilitau castigarea licitatiei.
  • Din suma de 20.000 de euro, la data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit efectiv 43.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro, in scopul mentionat mai sus. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.