Relu Fenechiu, audiat la DNA în dosarul fostului său subaltern Valentin Preda

1

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţia (DNA), unde a fost audiat de procurori, în calitate de martor în dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda, căruia i-a fost şef. Vizibil deranjat, Fenechiu a spus la ieşirea din sediul DNA că i se pare „puţin deplasat” ca “un demnitar al statului român” să fie chemat pentru declaraţii la Parchet. Amintim că subalternul său, Valentin Preda, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului Ministerului Dezvoltării în timp ce ducea un plic cu documente din dosare penale, considerate secrete de stat. Premierul Victor Ponta l-a demis imediat. În cauză este cercetat penal şi un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA, Dan Emil Manolachi.  

“Au dorit procurorii să ştie dacă (n.r. – Valentin Preda) avea anumite atribuţii şi dacă la un moment dat era normal să se găsească într-un anumit loc. (…) Mi se pare totuşi puţin deplasat, nu în ceea ce mă priveşte, ci în ceea ce priveşte poziţia unui ministru, să fie chemat până la DNA pentru a da o astfel de declaraţie. Dar fiind un om ca toţi oamenii, am venit aici şi am dat aceste declaraţii. I-am spus şi domnului procuror: consideram că se putea face acest lucru fără să cheme un demnitar al statului român la DNA, mai ales că ştiţi foarte bine ce înseamnă prezenţa unui demnitar la DNA, cel puţin ca imagine publică şi ca aspect în media”, a afirmat Relu Fenechiu, la ieşirea din sediul DNA.

El a spus că nu poate da mai multe amănunte, deoarece dosarul este în lucru “şi pe urmă voi fi chemat din nou să dau declaraţii pentru ce spun presei”.

Amintim că Relu Fenechiu are, la rândul său, probleme cu justiţia, el fiind judecat în dosarul Transformatorul, iar în 4 iulie ar trebui să primească sentinţa.

În luna februarie a.c., DNA a început urmărirea penală a lui Valentin Preda, sub acuzaţia de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere în afara îndatoririlor de serviciu a unui document ce constituie secret de stat.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. “Relu Fenechiu este, fără doar și poate, unul dintre cei mai penali miniștri din Guvernul Ponta. Și asta nu doar la figurat (apropo, e doar impresia mea, sau trenurile au început să întârzie chiar mai mult decât o făceau anul trecut?), ci și la propriu.

    Pentru șmenozelile sale din dosarul Transformatorul până și Bruxelles-ul ne-a bătut obrazul că nu suntem foarte cușer să-l lăsam pe Transformerul nostru de Iași în Guvern dacă vrem și noi în lumea bună a Schengenului. În cazul în care ați uitat, Relu al nostru, mare demnitar cu ștaif venit de pe malurile Bahluiului taman pe cele al Dâmboviței să conducă Transporturile, a umblat acum zece ani cu cioara (a se citi transformatorul) vopsită și a tras în piept statul român cu un mizilic 7 milioane de lei. Până pe 4 iulie însă, când se vor susține pledoariile finale în dosar, domnul Fenechiu a venit și astăzi să dea cu subsemnatul la DNA într-un dosar în care un fost secretar de stat e acuzat de scurgere de informații”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.