Retea transfrontaliera de furturi auto tip “clona”, destructurata

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Porturi Maritime din cadrul IGPR au identificat si inchis o retea ce tranzita Portul Constanta Sud Agigea si prin care erau scoase din tara masini de lux sustrase din Europa. Autoturismele erau sustrase din tari vest-europene si repuse in circulatie prin sistemul “clona”.

Politistii, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii – Directia Judeteana Constanta, au depistat sambata un container in Portul Constanta Sud Agigea, in care se aflau doua autoturisme de lux inmatriculate in Ucraina.

“Din cercetarile efectuate de politisti la structurile de cooperare ucrainene, s-a stabilit ca acestea au fost aduse pe roti din aceasta tara si introduse in Romania prin punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, P.V. Oancea, de catre un cetatean rus si doi moldoveni. Totodata, s-a stabilit ca autoturismele cu aceste date de identificare si caracteristici tehnice nu au parasit niciodata teritoriul ucrainean si in prezent circula pe strazile din Kiev”, informeaza, duminica, un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta.

Din investigatii a reiesit ca, in perioada 2010-2011, membrii grupului au mai adus in tara prin aceeasi metoda 5 astfel de autoturisme: doua Lexus, doua BMW si o Toyota.

Grupul infractional organizat este constituit din trei cetateni ucraineni, doi moldoveni si un cetatean rus.

Cele doua autoturisme au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor si stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.