UPDATE 4! Ruşanu a fost arestat preventiv. Sentinţă definitivă

Norocul lui Dan Radu Ruşanu a ţinut doar 6 zile: după ce Tribunalul Bucureşti l-a eliberat în 26 februarie şi a respins solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia, Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi, la ora 14.00, că anchetatorii au dreptate iar preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să fie cercetat după gratii. El a fost dus în Arestul Poliției Capitalei iar din acel moment se vor calcula cele 30 de zile de arest preventiv, sentinţa fiind definitivă. După această perioadă, procurorii pot cere sau nu prelungirea perioadei de arest, în funcţie de evoluţia cercetărilor.

UPDATE 23 iunie: Ruşanu a fost plasat în arest la domiciliu.

UPDATE 25 aprilie: Dosarul “lotului” Ruşanua fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti. 

UPDATE 21 martie: Procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de Dan Radu Ruşanu şi i-au schimbat încadrarea juridică, iar faţă de Corneliu Moldoveanu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), şi de avocatul Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, au început urmărirea penală.

UPDATE 5 martie: Dan Radu Ruşanu a demisionat de la şefia ASF, a anunţat vicepreşedintele instituţiei, Daniel Dăianu, la comisia parlamentară de anchetă a ASF. Dăianu a preluat conducerea interimară a Autorităţii şi a returnat sporurile primite anul trecut. Ceilalţi membri ai conducerii ASF vor da banii înapoi în rate, a asigurat el. Totodată, el a spus că salariile vor fi reduse cu 30%.

Dăianu a câştigat în ultimele două luni ale anului trecut peste 68.000 de euro iar Ruşanu, peste 72.000 de euro.   El nu a precizat la cât s-a cifrat salariul şi la cât sporurile şi primele, dar Ruşanu, care promisese luna trecută că va reduce la jumătate salariile celor din conducerea ASF, spusese că noile lefuri vor fi micşorate “de la 13.000 la 7.000 de euro”.

Ruşanu a solicitat asistenţă medicală în timp ce era audiat, în şedinţă secretă, la Curtea de Apel Bucureşti.

Amintim că preşedintele ASF a fost reținut pe 25 februarie de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizare a infractorului și de influențare a declarațiilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie îl acuză pe inculpat că a urmărit și a obținut în acest mod foloase necuvenite, prin încălcarea normelor de drept, aducând vătămări instituției ASF.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.