Secareanu si alti 7 invinuiti din dosarul evaziunii cu motorina au fost arestati pentru 29 de zile. Viorel Comanita are interdictie de a parasi tara

Fostul sef al SIPI Constanta, Dan Secareanu, si alti 7 invinuiti din dosarul evaziunii fiscale cu motorina de peste 15 milioane de euro au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in timp ce fostul sef al Vamilor, Viorel Comanita, a primit interdictie de a parasi tara, a decis, marti seara, Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Alte doua persoane ce fusesera retinute de anchetatorii anticoruptie vor fi cercetate in libertate. Propunerea procurorilor DNA privind arestarea preventiva a celor 11 s-a judecat la CAB in sedinta secreta. Opt dintre inculpati au dorit sa dea declaratii in fata judecatorului CAB, incercand sa acrediteze ideea ca modul in care au procedat nu este ilegal, asa cum sustine DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut CAB arestarea preventiva a 11 inculpati in dosarul evaziunii cu motorina. Este vorba despre: fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta, Dan Florin Secareanu, George Guliu, Dumitru Chirvasitu, Andrei-Florin Juganaru, Dumitru Emilian Preda, Lucian Florin Ionescu, Georgiana Nicoleta Lengiu, Mariana Cozma, Nicolae Belba si Mihai Buliga.

Procurorul a aratat ca faptele de care sunt acuzati cei 11 sunt fapte grave de prejudiciu pentru patrimoniul bugetului general consolidat al statului si genereaza sentimentul de vatamare a climatului social, in absenta unui raspuns ferm al autoritatii judiciare.

Procurorul DNA a mai aratat ca, prin faptele lor, inculpatii au dus la stirbirea increderii societatii in organele judiciare si ca, totodata, trebuie avuta in vedere intinderea insemnata a prejudiciului.

Avocatii celor 11 au cerut instantei fie cercetarea in libertate a clientilor lor, fie stabilirea unei interdictii, precum cea de a nu parasi localitatea sau tara.

Totodata, anchetatorii au solicitat arestarea preventiva in lipsa a altor 6 persoane urmarite penal in acest caz, printre care omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia. In cazul celor 6 care nu au fost gasiti, CAB a decis sa formeze un dosar separat, care va fi judecat miercuri, tot in sedinta secreta.

Procurorii DNA au precizat ca in aceasta cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.