UPDATE! Şefa Parchetului Gheorgheni, arestată pentru şpagă

Izabella Majeczki, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, jud. Harghita, a fost ridicată joi dimineaţa de anchetatorii DNA, în urma unei percheziţii la domiciliu, ea fiind urmărită penal sub acuzaţiile de luare de mită şi de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private.

UPDATE 8 noiembrie: Izabella Majeczki a fost arestată preventiv, iar complicele ei la luarea de mită, Szabo Toma-Carol – care îi este concubin -, a primit interdicţia de părăsi ţara şi de a intra în contact cu magistratul sau cu martorii din dosar, în urma deciziei de duminică a Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

După câteva ore de la pronunţarea sentinţei, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a suspendat-o din  magistratură pe Majeczki. 

Procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuării percheziţiilor la domiciliu şi la birou.

CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de corupţie constând în primire de bani şi bunuri pentru soluţionarea dosarelor aflate pe rolul parchetului, în favoarea unor persoane cercetate pentru infracţiuni de violenţă şi contra avutului privat, precizează DNA.

La descinderi, procurorii DNA au fost sprijiniţi de angajaţi ai Jandarmeriei şi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.