Şefa SIVECO, eliberată cu brăţară electronică

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astăzi, cererea preşedintelui SIVECO, Irina Socol, de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu, dispunând ca aceasta să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere. Decizia este definitivă. Tribunalul Bucureşti hotărâse în 22 octombrie ca Irina Socol să fie cercetată în continuare în arest preventiv, pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

În afară de obligativitatea de a purta dispozitivul electronic de supraveghere, Irina Socol va trebui să meargă în faţa procurorilor sau a instanţei, de câte ori va fi chemată.

Ea are interdicţie să comunice cu Aurora Ecaterina Crusti, preşedintele comercial adjunct al Siveco România – arestată împreună cu ea în 9 septembrie -, precum şi cu suspecţii Tiberiu Grabany şi Dumitru Constantinescu.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti instrumentează acest dosar.

Amintim că procurorii o acuză pe Irina Socol că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat SIVECO şi mai mulţi complici, care însă au recunoscut faptele şi le-au prezentat pe larg anchetatorilor modul de acţiune.

În contabilitatea producătorului de soft au fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care, în realitate, nu au fost prestate, prejudiciind bugetul de stat cu peste 3 milioane de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.