Şeful Agenţiei de Mediu Vaslui, arestat pentru mită

Remus Mitrea, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui începând din 2009, a fost arestat preventiv, în noaptea de joi spre vineri, de Tribunalul Iaşi, pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. El este acuzat că pretindea bani de la firme care doreau să obţină aviz de mediu.

“Până în prezent îi sunt aduse 11 capete de acuzare, printre care luare şi dare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Suntem în faza de început a anchetei şi este posibil să mai apară şi alte infracţiuni”, a declarat Luminiţa Merişescu, şeful DNA Iaşi – Serviciul Teritorial.

În 2 octombrie, reprezentanţii DNA au ridicat calculatoare şi documente de la APM Vaslui, iar Mitrea afirma că nu a primit explicaţii din partea procurorilor, dar i s-a cerut documentaţia privind autorizaţiile de mediu emise pentru mai multe societăţi din judeţ.

“Nu ştiu care este scopul acţiunii, dar se pare că ar fi vorba despre o reclamaţie făcută de un fost angajat al instituţiei, concediat în primăvara acestui an. Nu am niciun fel de emoţii, pentru că la instituţia pe care o coordonez s-a lucrat şi se lucrează doar cu respectarea legii”, declara atunci Mitrea.

Joi, şeful Agenţiei de Mediu Vaslui a fost reţinut după audieri, iar noaptea a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.