UPDATE! Şeful Antifraudă Romeo Nicolae, pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia

Romeo Florin Nicolae, vicepreşedintele ANAF şi şef al Direcţiei Generale Antifraudă, a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile de procurorii DNA Ploieşti, cu interdicţia de a-şi exercita funcţia.

El este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce a primit de la un denunţător 5.000 de euro pentru ca ANAF să-i şteargă firmei acestuia 12 milioane de lei din obligaţiile către bugetul statului.

Romeo Nicolae a părăsit azi-noapte sediul DNA Ploieşti, după 9 ore de audieri şi percheziţii la locuinţele sale.

”Mă consider nevinovat”, le-a spus el jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat dacă va demisiona din instituţia în care deţine funcţia de şef al Direcţiei Antifraudă, el a răspuns: ”Mâine voi lua cu siguranţă deciziile care se impun”.

UPDATE: Redăm comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând de la data de 09.09.2015 până la data de 07.11.2015, față de inculpatul:

NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Nicolae Romeo Florin trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,

e) să nu desfășoare activități în calitate de funcționar A.N.A.F.,

f) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea,

g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

De asemenea, inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

Numit de Ponta să combată evaziunea

Nicolae a fost numit de premierul Victor Ponta în august 2013 în funcţia de vicepreşedinte al ANAF, cu rang de secretar de stat, şi coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă – structură nou-înfiinţată în scopul combaterii evaziunii fiscale.

În perioada iunie-august 2013, Nicolae fusese numit la conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor. Anterior, el a fost director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF iar înainte a fost consilier la Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.ziarulincomod.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.