UPDATE! Șeful OPC Constanța și un inspector Antifraudă, arestați

Mihai Perifan, șeful OPC Constanța, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce îi dădea șpagă unui ofițer de poliție pentru ca o rudă a sa și societățile apropiate acesteia să primească o soluție favorabilă într-un dosar penal. Sâmbătă, el a fost arestat împreună cu cel care i-a divulgat informții nedestinate publicității: Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă, ce fusese detașat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.  

UPDATE 10 aprilie: Dosarul a fost trimis în judecată, la Tribunalul Constanța, cu ambii inculpați în stare de arest preventiv.

Iată comunicatul DNA remis în 20 martie, când cei doi au fost reținuți:

„Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.03.2015, a inculpaților:

PERIFAN MIHAI, șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită,

FUDULEA DAMU, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă, detașat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În ordonanțele de reținere se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro.

La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpaților Fudulea Damu și Perifan Mihai li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 21 martie 2015, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”. (M.S.)

Sursă foto: www.ziuaconstanța.ro  (unde pot fi citite și detalii despre caz)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.