UPDATE! Senatorul condamnat Cătălin Voicu, cercetat într-un nou dosar

Cătălin Voicu, fostul senator PSD care era cât pe-aci să fie numit ministru de Interne în Guvernul PDL-PSD (în 2009 el “candidând” la această funcţie contra lui Gabriel Oprea), este cercetat de DNA într-un nou dosar, pentru complicitate la abuz în serviciu pe vremea când era consilier al preşedintelui Ion Iliescu. Voicu a fost condamnat anul trecut la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență şi se află acum în puşcărie. 

UPDATE 6 noiembrie: Voicu a fost trimis în judecată împreună cu alţi 4 inculpaţi, ei în stare de libertate.

În perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul Electrica S.A., Electrica Serv S.A. și respectiv funcționari din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăți comerciale, dar și cu SISE Moldova şi respectiv SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse/materiale de protecţie a muncii.

„Concret, suspectul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziționate de la acelaşi furnizor”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

„Aceste intervenţii au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă”, se precizează în document.

Ca urmare a acestor “intervenții” a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei, din care: 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) și 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord”, se mai arată în comunicatul DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.