Silviu Bian, 9 ani de inchisoare pentru mita

Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) Silviu Bian a fost condamnat miercuri de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti la 9 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. Instanta i-a confiscat si sumele de 956.000 lei si 22.000 euro, mentinand sechestrul pus de procurori pe bunurile acestuia.

In acelasi dosar, Maria Tichindelean, fostul director al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM (OIPOSDRU) a primit 2 ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita, iar Cristache Ristea, directorul executiv al Centrului National de Formare Profesionala a Personalului Propriu Rasnov, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare.

Silviu Bian si alti doi directori din institutie au fost trimisi in judecata, in 9 noiembrie 2011, de procurorii anticoruptie, pentru luare de mita si complicitate la aceasta fapta. Concret, fostul presedinte al ANOFM a pretins si primit in total peste 270.000 de euro de la 8 subalterni din cadrul unor proiecte. El a fost prins in flagrant in timp ce primea o transa din bani(M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.