Soacra ministrului Agriculturii, urmărită penal pentru şpagă

Procurorii DNA Piteşti au declanşat urmărirea penală împotriva Mariei Pop, soacra ministrului Agriculturii Daniel Constantin, pentru luare de mită și fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale). La data săvârșirii faptelor – vara anului trecut – ea era consilier superior la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Argeș. În același dosar este urmărit penal și Ionel Cătălin Stoica, la data săvârșirii faptelor inspector principal în cadrul AJFP Argeș, acesta fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale), uz de fals şi participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoană fizică autorizată,  Maria Pop și Ionel Cătălin Stoica au primit 500 de lei pentru a nu dispune măsurile legale ce se impuneau ca urmare a aspectelor constatate, arată DNA.

Totodată, cei doi funcționari au falsificat, prin atestarea unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparținea persoanei fizice autorizate.

Acțiunea de fals constă în menționarea, în cuprinsul acestui registru, a faptului că activitatea de control a persoanei fizice autorizate s-ar fi efectuat în perioada 13.08.2013 — 15.08.2013.

În realitate, susțin procurorii, această activitate s-a efectuat, integral, la data de 12.08.2013, la o altă adresă decât cea unde figura sediul persoanei fizice autorizate respective.

În continuare, la data de 19.08.2013, Stoica a falsificat ordinul de deplasare (delegație), emis de AJFP Argeș, prin menționarea, în cuprinsul acestui act, a faptului că, în perioada 19.08.2013 — 21.08.2013, s-a deplasat, cu autoturismul personal, la adresa persoanei fizice autorizate, pentru a efectua inspecția fiscală. Ulterior, a folosit acest înscris falsificat, în vederea decontării cheltuielilor de transport.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, precizează DNA. (M.S.) 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.